Este sanatos si natural sa transpiram, dar nimeni nu doreste sa miroasa urat. Aflati mai multe despre felul in care aceste remedii naturale va pot ajuta sa reduceti mirosul corporal.

Conform Best Health Mag, mirosul corporal apare in cazul anumitor tipuri de transpiratie. Glandele endocrine emit o transpiratie inodora si transparenta, care raceste corpul odata ce se evapora. In acest timp, glandele apocrine, prezente in zona genitala si la subrat, secreta o substanta cu care bacteriile se hranesc, cauzand formarea unor mirosuri puternice. Ovulatia, stresul, furia si excitarea sexuala pot cauza activarea glandelor apocrine.

Mai mult, anumite mirosuri pot fi produse de diferite boli sau medicamente, precum bupropion (Wellbutrin) sau venlafaxina (Effexor).

Remedii naturale pentru mirosul corporal:

1. Amestec din bicarbonat de sodiu si suc de lime
Combinatia dintre bicarbonatul de sodiu si sucul de lime reprezinta un remediu eficient pentru mirosul corporal. Nu numai ca bicarbonatul ajuta la absorbtia transpiratiei, dar va ajuta sa scapati si de bacterii, actionand precum un deodorant natural.

Instructiuni:
1. Inainte de baie, amestecati bicarbonat de sodiu cu suc de lime pentru a forma o pasta.
2. Aplicati pasta la subrat.
3. Lasati-o sa actioneze pentru 5-10 minute.
4. Clatiti-va cu apa.
5. Faceti baie.

2. Suc de lamaie
Sucul de lamaie este eficient in tratarea mirosului corporal. Acest fapt este datorat proprietatilor acide ale sucului de lamaie, care va vor ajuta la scaderea nivelului de pH al pielii. Procesul va ingreuna supravietuirea bacteriilor cauzatoare de miros.

Instructiuni:
1. Taiati o lamaie proaspata in doua.
2. Frecati o jumatate de lamaie la subrat. Asigurati-va ca sucul acesteia ajunge la piele.
3. Lasati-l sa se usuce si faceti un dus.

Nota:
– Utilizati acest remediu in fiecare zi, pana cand mirosul dispare complet.

Citeste continuarea articolului aici: Scapati de mirosul corporal cu aceste 5 remedii naturale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *