Vrei sa combini culorile pentru casa ta si sa reusesti de fiecare data? Alegerea paletei de culori potrivite pentru casa ta este usoara daca stii trucurile profesionistilor.

O casa frumoasa pastreaza echilibrul intre fiecare dintre elementele care o compun, cum ar fi proportia mobilierului in marimea spatiului, distributia acestuia, decoratiunile, cantitatea de lumina care intra in incaperi si, bineinteles, combinatia de culori pe care o folosim.

Culorile au o mare greutate in decorarea locuintei, deoarece ajuta la accentuarea, aprofundarea si iluminarea designului spatiilor, dar au si un limbaj psihologic, care poate contribui la imbunatatirea starii noastre de spirit.

Intotdeauna apar indoieli: cate culori ar trebui sa folosesc in decor? Care dintre ele se potrivesc bine impreuna? In ce proportie ar trebui sa le amestec?…

Subiectul culorilor va inceta sa mai fie o problema daca stii cum sa le amesteci. Exista multe combinatii, dar in acest articol vei afla cum sa asortezi corect culorile din locuinta, pentru fiecare camera, pentru a le combina cu succes.

Living

Culorile pentru living pot fi alese in functie de timpul pe care il petreci in incapere. Daca albul sau cremul sunt potrivite pe timp de zi, fiindca sunt evidentiate de lumina naturala, pe timp de seara, nuantele calde de roz reprezinta varianta optima.

Pentru ca elementul central din living este canapeaua, gandeste-te ca acest obiect de mobilier poate influenta, vizual, marimea camerei.

Daca ai un living mic, alege o canapea in nuante deschise. Pentru o incapere cu spatiu generos, o canapea in nuante vibrante de rosu sau portocaliu va arata excelent.

Dormitor

Schema cromatica pentru dormitor permite o gama variata de alegeri. Daca te intrebi cum alegi culorile pentru un dormitor armonios, afla ca poti opta pentru nuante neutre sau pasteluri, astfel incat sa creezi un spatiu ideal pentru somn si relaxare.

Totusi, o atmosfera senina in dormitor poate fi creata si cu ajutorul unor nuante de albastru, verde sau mov, culori reci dar care maresc, vizual, spatiul dintr-un dormitor de mici dimensiuni.

Culorile calde ofera dormitorului un aer intim, insa nu exagera cu nuantele de roz. Combina aceasta culoare cu alb, piersica sau nuante de caramel, fara sa te ingrijorezi ca spatiul va parea prea mic.

Citeste continuarea aici: Cum sa asortezi corect culorile din locuinta

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

4 thoughts on “Cum sa asortezi corect culorile din locuinta

  1. Concluziile trase la finalul articolului sunt pertinente si ofera o viziune clara asupra importantei subiectului abordat. Ma bucur ca am avut ocazia sa citesc acest articol informativ si bine structurat.

  2. As aprecia si mai mult daca autorul ar fi adaugat mai multe date statistice sau studii de caz pentru a ilustra impactul subiectului discutat. Cu toate acestea, consider ca articolul este bine documentat si argumentat.

  3. Mi-a placut faptul ca articolul a inclus exemple relevante pentru a sustine argumentele expuse. Acest lucru face ca informatiile prezentate sa fie mai usor de inteles si de asimilat de catre cititori.

  4. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului abordat. Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate si de modul in care autorul a structurat informatiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *