Urmatorul sistem de operare al Apple, iOS 8, e deocamdata disponibil oficial doar developerilor.

Pana atunci, restul putem doar sa-i admiram ultimele functii, insa trebuie sa ne multumim cu ultimul update facut de Apple, 7.1.1. Intre timp insa, ai putea sa-ti faci iPhone-ul sa se simta ca nou cu cateva trucuri ascunse prin meniu.

Controlul prin gesturi. A fost introdus odata cu iOS 7, dar stiai ca poti sa iti controlezi telefonul si cu capul. Ca sa activezi aceasta optiune, mergi la Settings > General > Accesibility > Switch Control si selecteaza camera foto drept sursa. Acum poti seta diferite actiuni pentru fiecare gest facut din cap.

Trecere usoara de la litere la numere. Tastatura iOS-ului e ok, dar trecerea de la layout-ul abc la cel numeric iti ia mereu din elan. Din fericire, exista o cale usoara. Tine degetul apasat pe tasta „123″ si apoi mergi direct spre numarul sau simbolul dorit.

Scutura telefonul ca sa refaci ce ai sters. Ok, multi stiu ca aceasta actiune are rol de stergere, atunci cand scrii ceva, dar poate avea si un rol de „undo”. De exemplu, daca ai sters din greseala un mail important. Un meniu pop-up va aparea si-ti vei putea recupera mailul dintr-o singura apasare.

Citeste continuarea articolului aici: Cateva secrete pentru un iPhone mai usor de folosit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *