Expertii ne ajuta cu sfaturi pentru a gasi cel mai bun moment din zi in care sa facem exercitii fizice. Deci care este cel mai bun moment pentru a ne antrena?

Intervalul optim din zi in care sa fim activi este acela in care noi simtim ca putem sa dam tot ce avem mai bun din noi. Au fost concepute studii in acest scop, rezultand ca cele mai evidente schimbari le putem observa daca ne indeplinim programul fizic dimineata sau mai pe seara.

Toata ideea revine la preferintele personale si la stilul vostru de viata. Alegeti o perioada din zi ce va va permite sa includeti in rutina voastra un program de exercitii constant si regulat.

Care este cel mai bun moment pentru activitatile fizice?

Totul se reduce la gasirea unui ritm
Ritmul circadian al corpului va determina daca sunteti o persoana matinala sau o bufnita a noptii. Nu prea puteti face nimic in acest sens.

Ritmul circadian este influentat de modelul de 24 de ore al rotatiei Pamantului. Acest ritm va influenteaza functiile corporale precum temperatura corpului, tensiunea arteriala, ritmul cardiac si nivelul de hormoni, toate jucand roluri importante in pregatirea corpului pentru a indeplini activitatile fizice.

Va folositi ceasul intern precum un ghid, pentru a va spune cand puteti sa faceti o plimbare sau sa mergeti la sala. Trebuie mentionate si alte considerente importante, precum familia, programul de la locul de munca sau prietenii care pot fi disponibili pentru o plimbare.

Beneficiile exercitiilor fizice indeplinite dimineata
Studiile arata ca persoanele care isi indeplinesc programul de antrenament fizic dimineata tind sa pastreze o consecventa in planul lor. Ideea este ca astfel, veti reusi sa va atingeti telul pe care vi l-ati propus inainte ca alte evenimente cotidiene sa apara sau distrageri din zi sa interfereze cu programul vostru; prin urmare, veti reusi mult mai repede sa vedeti rezultatele dorite.

Citeste continuarea articolului aici: Care este cel mai bun moment pentru activitatile fizice?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *