Aspectul si mobilierul unei pensiuni turistice sunt factori determinanti pentru satisfactia turistilor. Nu exista critici mai grave pentru proprietar decat sa auda de la cei care ii trec pragul plangerea „Locul are nevoie de o renovare”.

Acest simplu comentariu poate determina oamenii sa decida sa caute alte alternative, indiferent daca pensiunea este situata intr-un loc spectaculos, daca atmosfera este relaxata sau daca posibilitatile de petrecere a timpului liber sunt foarte atractive.

Daca locul nu este decorat cum trebuie, cel mai usor pentru clienti este sa fuga in cautarea altuia. Utilizarea corespunzatoare a mobilierului sau aplicarea de sfaturi simple la decorarea camerelor, poate fi de mare ajutor pentru a atrage atentia turistilor.

Sa vedem mai jos cateva sfaturi pentru a avea succes atunci cand decorati un dormitor pentru o pensiune turistica.

Schema de culori

Unul dintre cele mai importante elemente de care trebuie sa tii cont daca esti proprietarul unei pensiuni este schema cromatica a dormitorului. In acest fel, vei evita combinatiile de culori mult prea intense sau nepotrivite, care afecteaza odihna celor care iti trec pragul.

Din acest motiv, este indicat sa pui accent pe alegerea a doua culori principale. Pentru a alege usor culorile pentru pentru pereti, uita-te cu atentie in jur – care sunt culorile draperiilor, ale covorului sau ale obiectelor de decor? In functie de culorile acestor obiecte, poti alege nuantele care le completeaza perfect.

Daca obiectele de decor sau mobila contin o combinatie de culori, poti alege pentru zugraveala una dintre nuantele existente pe unul dintre aceste obiecte. Intr-o camera in care nuanta dominanta este rosu, poti alege alb sau gri pentru pereti, astfel incat sa scazi din intensitatea culorilor.

Regula proportiilor

Atunci cand ne referim la culori in amenajarea unei incaperi, trebuie sa fie respectate unele proportii. Astfel, este indicat sa optezi pentru 60% culoare dominanta, 30% culoare secundara si 10% culoare de accent.

In decorarea unui dormitor dintr-o pensiune, peretii pot reprezenta 60% din camera, 30% tapiteria mobilierului si 10% obiectele de decor, precum aranjamentele florale sau vazele decorative.

Obiectele de mobilier

Decorarea camerelor unei pensiuni trebuie sa fie echilibrata. De exemplu, cautati elemente precum perdele, cuverturi de pat sau fotolii suplimentare pentru a se potrivi in armonie. In caz contrar, efectul final poate genera o respingere a clientilor nostri.

Ceea ce trebuie sa cautam este ca acest loc sa devina un loc special, un loc care a fost rasfatat in detaliu pentru starea lor de spirit.

Desigur, ar trebui sa cautati confortul clientilor care va trec pragul, pentru aceasta, nu ar trebui sa economisiti niciodata calitatea saltelei de pat. Eforturile de a surprinde un decor foarte izbitor nu vor fi de nici un folos, daca unul dintre elementele cheie, precum odihna, este diminuat de calitatea saltelei.

In plus, atat elementele decorative, cat si mobilierul ales trebuie sa fie functionale. Include toate accesoriile care pot fi utile turistilor: daca vor sta doar o noapte sau daca este pentru sejururi mai lungi. De exemplu, puteti include diverse forme de iluminat, accesorii si mobilier pentru a stoca si organiza obiectele, prize accesibile, canapele, fotolii sau veioze.

Inclusiv mici detalii sunt intotdeauna apreciate, cum ar fi un ceainic si pungi de ceai sau infuzii, oglinzi, diferite tipuri de perne si cuverturi, un sistem reglabil de jaluzele si perdele, astfel incat sa poata regla cantitatea de lumina care intra in camera.

Dormitorul unei pensiuni trebuie sa asigure confortul turistilor pentru ca sederea lor sa fie cat mai lunga si cat mai placuta. Opteaza pentru culori deschise, care sa ofere senzatia de spatiu marit si pune accent pe alegerea celor mai apropiate obiecte de mobilier.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *