Iluminatul este unul dintre cele mai importante aspecte in designul interior, deoarece este capabil sa transforme spatiile si sa devina cel mai bun aliat al tau,dar in acelasi timp, este unul dintre cele mai complicate.

Fiecare spatiu din casa necesita o iluminare diferita si in fiecare camera, trebuie sa delimitam cu atentie ambientul in functie de utilizarea lui de zi cu zi, pentru o mai buna stare de spirit, relaxare si de ce nu si productivitate.

Nu avem nevoie de aceeasi iluminare ca sa ne uitam la televizor si nici lumina dintr-o baie nu este aceeasi ca intr-un dormitor. In plus, este important sa evaluam care vor fi nevoile noastre inainte de a decide asupra tipului de iluminat. In acest articol ne vom concentra cum sa folosim corect sursele de iluminat, pentru a crea atmosfera perfecta.

Ce este temperatura de culoare?

Caracteristica a luminii vizibile si masurata in grade Kelvin, temperatura de culoare are o importanta deosebita in designul interior si domenii precum productia video, arta fotografica sau tehnica tiparirii. Atunci cand un bec este pornit, lumina emanata trece prin stadii diferite de temperatura pana cand ajunge la randamentul maxim.

Un bec economic este rosu imediat dupa ce a fost aprins, dupa care devine galben, apoi alb si cand atinge pragul maxim de intensitate, albastrui. Temperatura de culoare influenteaza in mod direct atmosfera dintr-o camera, fiecare nuanta generata avand diferite efecte asupra organismului.

Lumina calda – Avantaje si Dezavantaje

Nuantele de galben-orange ale temperaturii de culoare atinse la 1700-3200 de grade Kelvin definesc lumina calda. Aceasta este foarte blanda si relaxanta pentru ochi, de aceea este recomandata in incaperile dedicate odihnei.

Citeste continuarea aici: Iluminarea interioara eficienta si estetica

{{clean}}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *