Ficatul este cel mai mare organ intern si, totodata, unul dintre cele mai importante. Este responsabil pentru curatarea sangelui si dezintegrarea produselor reziduale.

De asemenea, ficatul produce bila, cu ajutorul careia putem digera carbohidratii si grasimile. Dar acest organ poate fi afectat foarte usor de alegerile mai putin inspirate cand vine vorba despre diete sau stiluri de viata. Consumul de alcool, drogurile si toxinele din mediu pot pune ficatul in primejdie.

Daca ficatul nu functioneaza corespunzator, intreaga stare de sanatate a corpului va avea de suferit. Astfel, se pot dezvolta afectiuni hepatice acute, precum hepatita, diabetul sau ciroza. Din fericire, daca avem grija de ficat, se poate vindeca sau ii putem mentine sanatatea cu ajutorul acestor 5 plante medicinale:

Armurariu
Cunoscuta pentru continutul sau de silimarina, aceasta planta medicinala este recomandata in cazul oricarui tip de tratament hepatic. De asemenea, reuseste foarte bine sa protejeze ficatul, eliminand toxinele acumulate in timpul zilei. Prin diferite studii clinice s-a dovedit ca poate imbunatati functionalitatea ficatului si, daca exista daune, armurariul are abilitatea de a le repara.

Papadie

Citeste continuarea articolului aici: Top 5 plante medicinale care te ajuta sa iti vindeci ficatul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *