Cand iti amenajezi locuinta vei avea nevoie de o schema de iluminat care sa iti usureze misiunea. Vei vedea ca pe langa alegerea corpurilor de iluminat, va trebui sa tii cont de felul in care lumina cade pe anumite suprafete, de colturile intunecate ale incaperilor si de zonele de activitate ale casei.

Lumina are un rol esential in transformarea spatiilor interioare, atat din punct de vedere functional, cat si estetic. Daca esti o persoana careia ii place sa lucreze de acasa iti vei da seama ca lumina ambientala nu este o solutie pentru casa ta.

In cazul in care iti place sa iti pui in evidenta tablourile si picturile o lumina accent este tot ceea ce ai nevoie. Ca sa realizezi o astfel de schema, iti venim in ajutor cu o serie de sfaturi:

Foloseste mai multe corpuri de iluminat in living

Daca obisnuiesti sa petreci destul de mult timp in living, ar trebui sa alegi mai multe corpuri de iluminat, in functie de nevoile pe care le ai. Pentru a crea o ambianta relaxata, poti amplasa lampadare de-o parte si de alta a canapelei.

Nu uita sa tii cont de inaltimea lor. De obicei, lampadarele ar trebui sa aiba o treime din inaltimea livingului.

De asemenea, pentru living poti folosi corpuri de iluminat de tip proiector, cu intensitate redusa, pentru a pune in evidenta un tablou sau o opera de arta. Pentru o iluminare mai ampla a intregii incaperi, poti alege o plafoniera orientata in sus sau o lustra.

Acum poti gasi in magazinele online o multime de lustre de calitate, insa important este sa alegi modelul care se potriveste cel mai bine cu designul locuintei tale.

Alege corpuri de iluminat cu intensitate redusa pentru dormitor

Citeste continuarea articolului aici: Patru trucuri de iluminat pentru fiecare camera

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *