Pe langa miso, mai exista un superaliment pe baza de soia cu provenienta din Japonia – se numeste natto. S-ar putea sa fie pentru prima oara cand auziti de el, dar natto reprezinta un element stabil in dietele Japoneze de aproape o mie de ani incoace.

Poate gasiti aspectul natto (boabe de soia invelite intr-un material lipicios) si mirosul lor (similar sosetelor murdare pe care ati uitat sa le spalati) foarte descurajante. Totusi, cunoasterea beneficiilor pe care natto le ofera va ajuta sa le priviti dintr-o cu totul alta lumina.

Cel mai mare avantaj al acestui superaliment Japonez este fermentarea sa. Kimchi, varza murata, kombucha, kefirul, tempeh, castravetii murati, iaurtul – toate acestea sunt fermentate si toata lumea stie ca sunt foarte benefice pentru sanatate. Natto si toate alimentele fermentate promoveaza o digestie sanatoasa prin suplinirea sistemului intestinal cu bacterii folositoare.

Apropos, un alt lucru minunat legat de natto este ca poate fi consumat si de indivizii cu o alergie moderata la soia, deoarece procesul de fermentare face ca acele proteine greu de digerat sa fie mai prietenoase cu stomacul.

Ce este cert, includerea natto in dieta va necesita o vreme pentru a va obisnui cu el. Natto este consumat de obicei cu orez facut la aburi, ceapa tocata si sos de soia. Unele persoane considera natto a fi mai placut la gust cand adauga mustar.

Va place wasabi? Atunci nu aveti decat sa combinati putin din acea pasta verde si picanta cu o portie de natto! Desi este disponibil sub forma de supliment, expertii spun ca aceasta versiune paleste in comparatie cu alimentul real.

Acum, haideti sa punem in discutie motivele pentru care ar fi o idee buna sa includeti natto in propriul regim alimentar:

Acest superaliment este bogat in vitaminele K1 si K2

Citeste continuarea articolului aici: Natto: superalimentul de care s-ar putea sa nu fi auzit pana acum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *