45% dintre Americani declara ca activitatile zilnice le-au fost afectate cel putin o data in ultimele 7 zile de somnul insuficient sau necorespunzator, conform Indexului de Sanatate a Somnului, inaugurat de catre Fundatia Nationala a Somnului. – Fundatia Nationala a Somnului

Din cand in cand, se intampla ca unii dintre noi sa intampine dificultati cand vor sa adoarma sau sa doarma. Societatea moderna, mai exact, distragerile sale constante, obsesia in privinta orelor de munca, conectivitatea 24/7 si alte influente conduc spre o calitate mai slaba a somnului in cazul multor persoane.

Pe langa factorii externi, calitatea somnului poate fi puternic influentata si de sanatate. Acest lucru se aplica in special celor afectati de orice forma de anormalitate neurologica. In momentul in care creierul se intrerupe, de multe ori, acelasi lucru se va intampla si cu calitatea somnului. Stresul, regimul alimentar, medicamentele si numerosi alti factori pot influenta negativ somnul.

Cand calitatea somnului scade, multe alte aspecte din vietile noastre vor suferi la randul lor. Suntem mai putin productivi, dispozitia poate fluctua, nu ne putem concentra – si multe alte aspecte personale si profesionale vor fi influentate negativ.

Deci, ce putem face? Cea mai usoara solutie ar fi sa inghititi o pastila, fie prescrisa de medic sau luata de la farmacie. Insa, medicamentele de acest tip prezinta riscului aparitiei unor efecte secundare (eventual periculoase).

In momentul administrarii somniferelor, distrugem ciclul natural de somn/trezire al corpului. Aceste pastile functioneaza destul de bine pe termen scurt, dar – ca majoritatea medicamentelor – pot induce dependenta. Efectul pe termen lung se manifesta prin dereglarea ritmului circadian al corpului, fiindu-va din ce in ce mai greu sa adormiti.

WebMD a publicat o lista exhaustiva de efecte secundare in urma administrarii somniferelor:

„Senzatia de arsuri sau de amortire in maini, picioare sau in labele picioarelor; schimbari in apetit; constipatie; diaree; dificultatea de a va mentine echilibrul; ameteala; oboseala in decursul zilei; senzatia de uscare a gatului sau a gurii; dureri de cap; palpitatii ale inimii; dificultatea de a merge in ziua urmatoare; incetinirea proceselor mentale sau probleme legate de atentie si memorie; dureri de stomac sau sensibilitate; tremuratul incontrolabil intr-o parte a corpului; vise neobisnuite si senzatia de slabiciune.”

Acestea sunt 17 efecte secundare obisnuite ale medicamentelor ce va induc somnolenta. Trebuie sa existe o solutie mai naturala si mai sanatoasa.

Reteta acestui ceai format din doar doua ingrediente va va ajuta sa dormiti profund timp de mai multe ore.

Ceaiul din banane si scortisoara

Citeste continuarea articolului aici: Ceaiul din doua ingrediente care va ajuta sa va cufundati intr-un somn adanc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *