Esti in cautare de solutii naturale pentru ingrijirea tenului? In acest caz, cele mai potrivite produse pentru tine sunt apele florale (hidrolatele).


Poti alege dintre mai multe tipuri de ape florale in functie de nevoile pielii tale. Fie ca sunt de trandafiri, musetel, hamamelis, efectele benefice pe care le au asupra tenului le recomanda a fi utilizate simple sau combinate cu alte ingrediente cosmetice.

Ce sunt de fapt apele florale?

Apele florale sau hidrolatele se obtin prin distilarea florilor la abur, fiind produse derivate din productia de uleiuri esentiale. Prin distilare vaporii de apa traverseaza planta, dupa care sunt recondensati. Rezulta, astfel, doua produse, unul fiind uleiul esential concentrat, iar celalalt apa florala (hidrolatul).

Hidrolatele pastreaza proprietatile plantei din care provin, la fel ca si uleiurile esentiale. Insa, spre deosebire de acestea, sunt intr-o concentratie mult mai mica, ceea ce le face potrivite pentru tot felul de aplicatii in care uleiurile esentiale nu sunt recomandate sau au un efect prea puternic.

Beneficiile apelor florale

Fiind practic esente, apele florale contin tot ce e mai bun din plante, iar efectul se va vedea pe tenul tau. Pot fi folosite in special pentru ingrijrea tenului datorita actiunii lor tonifiante si revigorante, inlocuind cu succes lotiunea tonica si aducand pielii un plus de vitalitate zi de zi.

Citeste continuarea articolului aici: Ingrijirea tenului cu ape florale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *