Sa locuiesti intr-o garsoniera nu inseamna ca trebuie sa renunti la calitate, confort si eleganta.

Faptul ca dispui de un spatiu mic in care locuiesti zi de zi nu reprezinta o limitare atunci cand vine vorba de decorare.

Dimpotriva, este vorba de a pune in practica creativitatea pentru a face spatiul sa para mai mare, mai frumos si pentru a profita la maximum de cei cativa metri patrati pe care ii ai la dispozitie.

Decorarea garsonierelor poate parea un puzzle imposibil. Vrei sa incapa cat mai multe lucruri, dar camera nu ar trebui sa se simta aglomerata.

Vrei sa fie plin de personalitate, dar nu trebuie sa arate haotic si dezordonat.

Dar este posibil sa ai un spatiu de dimensiuni nu tocmai generoase, care sa fie la fel de elegant (sau poate chiar mai mult) ca si cel al apartamentelor spatioase si nu trebuie sa sacrifici stilul.

In continuarea acestui articol iti vom arata cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti decorezi propria casa ca un profesionist.

Delimiteaza spatiul

Daca ai o garsoniera open space, totul trebuie sa fie bine delimitat, astfel incat sa profiti de orice coltisor disponibil.

Daca ai camere cu o forma neregulata, separa spatiul de dormit de living folosind un mic paravan, care sa aiba atat rol functional, cat si decorativ.

La fel de utila este si folosirea unor pereti de sticla pentru compartimentarea garsonierei, cu ajutorul carora vei obtine un efect de marire a intregii suprafete.

Opteaza pentru culori deschise

Nuantele deschise au un rol extrem de important in amenajarea unei garsoniere. Aceste culori pale pot face ca garsoniera sa para mai mare si sunt cele mai bune prietene pentru spatiile mici.

Cele mai utilizate sunt clasicul alb sau bejul, insa, exista si alte nuante pe care le poti alege, pentru un efect deosebit.

De pilda, galbenul sau rozul pal au rolul de a lumina spatiul in care locuiesti si de a-l inveseli pe loc. Nu omite nici nuantele de bleu sau lila pentru garsoniera, atat pentru pereti, cat si pentru tapiterii sau draperii.

Nu uita de oglinzi!

Pentru a amenaja o garsoniera, ai nevoie si de oglinzi care deschid spatiul si creeaza iluzia unei suprafete mai mari.

Foloseste oglinzile ingenios si pozitioneaza-le in fata unei surse de lumina naturala sau artificiala. Reflexia poate lumina si transforma intreaga camera.

Oglinzile pot fi montate fie pe perete, fie pe usa dressingului. Pe langa faptul ca te ajuta sa-ti vezi outfitul de fiecare data cand iesi din casa, oglinzile au rolul de a mari, vizual, suprafata garsonierei.

Apeleaza la lumini de accent

Citeste continuarea aici: Cum sa iti decorezi garsoniera ca un profesionist

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

3 thoughts on “Cum sa iti decorezi garsoniera ca un profesionist

  1. Interesanta selectia de lucrari prezentata in articol, care demonstreaza talentul si creativitatea artistilor contemporani. Este important sa sustinem arta si sa ne bucuram de diversitatea formelor de expresie.

  2. Ma bucur ca am descoperit acest articol, deoarece imi place sa explorez lumea artei. Am aflat multe lucruri noi despre evolutia artistica din ultimii ani si m-am inspirat pentru propriile proiecte creative.

  3. Articolul este foarte informativ si mi-a oferit o perspectiva noua asupra artei moderne. Sunt impresionat de diversitatea artistilor prezentati si de modul in care sunt abordate diferite teme culturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *