Se poate sa fi observat ca, odata ce inaintati in varsta, incepeti sa va petreceti timpul in compania unui numar din ce in ce mai mic de oameni.

Multimea cu care mergeati la filme in timpul liceului observati ca s-a rarit odata cu venirea voastra acasa pe timpul vacantei din facultate. Pe la varsta de 30 de ani, petrecerea voastra aniversara ar putea atrage in jur de 10 persoane -daca sunteti norocosi.

Cu toate acestea, asa cum majoritatea prieteniilor par sa se disipe, cele pe care inca reusiti sa le pastrati devin mai puternice si mai insemnate ca niciodata.

Iata motivele clare pentru acest fenomen:

1. Cu cat inaintam in varsta avem mai putin timp liber
Daca va maturizati in mod corect, cel mai probabil veti acumula noi responsabilitati in fiecare an. Veti dobandi o noua importanta la locul de munca, adica mai multe ore lucrand si calatorii cu serviciul mai dese.

Daca sunteti la un nivel avansat de maturizare, se poate sa fi devenit mai activi in cadrul parohiei voastre, sa va fi inscris intr-o echipa de golf sau sa incepeti sa va pese cu adevarat despre iarba sau gradina din curte.

Daca alegeti sa va casatoriti si sa faceti copii, s-ar putea ca timpul vostru sa nu va mai apartina cu adevarat niciodata. Timpul liber devine limitat si veti deveni mult mai selectivi in compania cui il veti petrece. Gasca de prieteni cu care ieseati la bar se exclude. Evan si Kate de peste drum care au gemeni de aceeasi varsta cu fiica voastra? Asa da!

Vi se va parea o inconvenienta sa va petreceti timpul cu prieteni care un stil de viata diferit; singura conditie sa stati cu ei este sa-i iubiti foarte mult. Ii veti pastra numai pe cei buni.

Citeste continuarea articolului aici: Cele 3 motive pentru care ne pierdem prietenii in timp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *