Pietrele la vezi biliara reprezinta formatiuni mici sau bucati solide de materie in vezica biliara. Vezica este un organ de dimensiuni mici, in forma de „sac”, a carui rol principal este de a depozita bila produsa de ficat.

Ce sunt pietrele la vezica biliara?

Pietrele din vezica biliara produc colelitiaza si sunt formate din depozite de calciu, particule de colesterol si alte substante intalnite in bila. Pietrele pot varia in termeni de forma, dimensiune, densitate, compozitie si severitatea simptomelor. Dar, in principal, ele sunt cauzate de aceiasi factori si au tratamente similare.

Pietrele la vezica biliara se formeaza in momentul in care calciul, colesterolul si alte particule se combina si se blocheaza in vezica biliara. Acestea pot cauza dureri si alte probleme, inclusiv dureri de spate si indigestie. In mod normal, vezica biliara depoziteaza numai materiale lichide; deci, atunci cand se acumuleaza pietre solide, semnele devin destul de evidente iar simptomele se pot agrava.

Mai mult, pietrele la vezica biliara pot varia in termeni de dimensiune, unele mai moi, mai mici, mai mari, mai dense si se pot extinde in aproape intreaga suprafata a vezicii biliare. In comparatie cu pietrele la rinichi, cele din vezica biliara sunt mai moi. Asta deoarece sunt formate in mare parte din colesterol, care nu este solid.

Remedii de acasa impotriva pietrelor la vezica biliara:

1. Anghinare
Se spune ca anghinarele ar fi foarte benefice pentru functiile vezicii biliare. Ajuta la stimularea productiei de bila si sunt benefice pentru ficat. Insa, nu s-a efectuat niciun studiu asupra efectelor pe care anghinarele le-ar putea avea in vederea tratarii pietrelor la vezica biliara.

Anghinarele pot fi murate, fierte sau facute la gratar. Daca le puteti tolera, nu ar trebui sa existe nicio problema in ceea ce priveste consumul anghinarelor. Suplimentele sau medicamentele cu anghinare ar trebui administrate numai dupa un consult medical.

2. Sucul de mere
Unele persoane beau suc de mere pentru a trata pietrele la vezica biliara. Asta deoarece se crede ca sucul de mere poate ajuta la inmuierea pietrelor si la facilitarea tranzitului lor.

Citeste continuarea articolului aici: 5 metode naturale de a trata pietrele vezicii biliare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *