Analiza excesiva a gandurilor legate de o anumita problema paveaza cea mai sigura cale spre nefericire. Poate da nastere unor probleme acolo unde nu erau sau unde n-ar fi fost posibile de la bun inceput.

Majoritatea acestor situatii sau probleme create in minte apar pe baza unor frici sau griji si nu ne ajuta in niciun fel – cu toate ca ne-am putea imagina ca, atunci cand ne gandim foarte mult la un anumit lucru, ne facem un serviciu sau ne protejam intr-un anumit fel. In realitate, chiar in acel moment, ne rapim singuri darul.

Si, cand il cream, este foarte greu sa ne oprim fluxul de ganduri.

Iata 4 metode ce te vor ajuta sa nu mai analizezi atat de mult lucrurile

1. Opreste-te si axeaza-te pe aspectele pozitive din jur

Ne-am transformat intr-o societate care permite contemplarii si gandirii negativiste sa castige. Prin simpla schimbare a atentiei la ceea ce iti aduce fericire sau la lucrurile pentru care esti recunoscator, iti poti reprograma mintea pentru a gandi mult mai pozitiv. Aminteste-ti: O casa se construieste punand cate o caramida pe rand…

Prin urmare, vei incepe sa simti mai multa pace si nu te vei mai gandi atat de mult la problema, din moment ce nu mai pui accent pe negativismul pe care il percepi in tine insuti sau altundeva.

Tine minte, energia curge acolo unde iti indrepti atentia – incepi sa nu mai analizezi atat de mult lucrurile cand iti constientizezi gandurile.

2. Repeta cuvinte pozitive in timpul zilei
Incearca sa iti percepi creierul pentru cateva secunde…ce fel de ganduri observi?

Cel mai probabil, vei realiza ca majoritatea gandurilor excesive se concentreaza asupra lucrurilor pe care le ai de facut intr-o zi, asupra unor cuvinte care te-au infuriat sau chiar asupra unor impresii degradante pe care le ai fata de tine insuti.

Insa, nu trebuie sa te simti prost; cu atat de mult negativism in jur, nu este mereu usor sa mentii o atitudine pozitiva. Totusi, poti combate negativul, gandurile care te streseaza prin cateva cuvinte simple, care iti vor aduce pace.

Citeste continuarea articolului aici: 4 metode prin care poti inceta sa iti mai complici gandurile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *