Precum unele persoane sunt nebune dupa dulciuri, altele prefera gustul acela mai sarat. Pofta de sare este la fel de nociva precum pofta de zahar, uneori mai grava!

Dar, cum puteti combate dependenta de zahar cu alternative si optiuni mai sanatoase, la fel puteti face si in cazul sarii, alegand unele ingrediente naturale, care pot sa confere mancarii o savoare mai buna.

Cea mai usoara metoda de a taia sarea din alimentatie este prin folosirea extensiva a acestor amplificatoare naturale de aroma la gatit. Puteti folosi alternative si condimente fara sare in majoritatea retetelor care necesita sare, acestea putand chiar sa imbunatateasca gustul.

11 alternative la sare:

1. Boia de ardei rosu
Boiaua de ardei rosu este cunoscuta si ca pudra de ardei iute. Este un bun substitut pentru sare. Mai mult, este folosita extensiv in gastronomia Mexicana, Spaniola si Indiana. Boiaua de ardei rosu confera o savoare iute si picanta, fiind o alternativa buna pentru sare.

2. Usturoi
Usturoiul este unul dintre cele mai sanatoase alimente. Il puteti toca si amesteca intr-un blender pentru a da un farmec nou supelor sau sosurilor. Acest ingredient se combina foarte bine cu lamaia.

3. Ghimbir
Ghimbirul ajuta la amplificarea gustului mancarurilor dulci si sarate. Ghimbirul proaspat poate fi ras in curry si amestecat in timpul prepararii ori presarat pe carne, inainte de barbecue sau coacere.

Mai mult, poate fi folosit in dressingul pentru salate sau pentru a da gust orezului. Ghimbirul macinat merge foarte bine cu compotul de fructe.

Ghimbirul are un gust ca de lamaie, piperat, putin dulce si o aroma intepatoare. Il puteti cumpara macinat, proaspat sau sub forma de radacina, care poate fi rasa sau tocata.

4. Uleiurile esentiale
Uleiurile esentiale sunt inlocuitori minunati pentru untul sarat, untul simplu si sosul de soia sau pot fi utilizate pentru a induce o noua aroma pe langa cea a uleiului extravirgin de masline.

Puteti folosi ulei din portocale rosii, ulei de trufe, ulei de chili, ulei de lamai Meyer, ulei cu infuzie de usturoi si uleiuri cu infuzii de arome Asiatice, care contin mult mai putin sodiu decat sosul de soia.

5. Lamaia

Citeste continuarea articolului aici: 11 alternative sanatoase la sare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *