Pepenele rosu este fructul suprem al verii. Este revigorant, hidratant si foarte zemos – daca reusesti sa dai de unul bun. Ni se pare normal sa eliminam cu grija fiecare samanta inainte de a ne bucura de fruct. Dar, in loc sa le arunci, ar trebui sa le mananci. Iata de ce:

1. Semintele sunt bune pentru sanatate
S-ar putea sa te surprinda, dar semintele de pepene rosu prezinta multiple beneficii pentru sanatate. Sunt surse bogate de vitamine si minerale, inclusiv:

Aminoacizi
Semintele contin arginina, lizina, acid glutamic, triptofan si alti aminoacizi esentiali pe care corpul nu ii poate produce de unul singur. Acesti aminoacizi au propriile beneficii, precum arginina, care accelereaza metabolismul, sustine sanatatea sexuala si pe cea cardiaca.

Magneziu
100 gr. de seminte de pepene rosu pot conferi 139% din doza zilnic recomandata de magneziu. Acest mineral protejeaza sanatatea cardiovasculara si poate ajuta la normalizarea presiunii arteriale.

Licopen
Acest antioxidant prezinta multiple beneficii, inclusiv de imbunatatire a sanatatii inimii si de sustinere a fertilitatii la barbati.

Vitaminele B
Semintele sunt bogate in diferite vitamine din complexul B, inclusiv niacina, folati, acid pantotenic, tianina si riboflavina.

Citeste continuarea articolului aici: Uimitoarele beneficii pentru sanatate ale semintelor de pepene rosu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *