Durerile de urechi apar, de cele mai multe ori, din cauza unor infectii sau inflamatii in ureche. Exista diferite tipuri de durere, precum miringita, in care inflamatia are loc la nivelul timpanului, otita externa sau infectia conductului auditiv extern si otita medie, in care infectia este localizata in portiunea mediana a canalului auditiv.

Aceste tipuri de dureri pot fi resimtite atat de tineri cat si de persoanele mai in varsta desi, in majoritatea cazurilor, copii sunt cei mai afectati.

Exista numerosi factori ce pot declansa durerile, precum bacterii, alergii, raceli, boli ale aparatului auditiv, fumatul sau fumatul pasiv si chiar si infectii la nivelul tractului respirator superior. Din fericire, cunoastem cateva remedii de care puteti profita in momentul in care incep sa va doara urechile. Printre acestea putem numi:

Usturoiul

Usturoiul are atat proprietati antibiotice cat si analgezice, fiind un remediu puternic impotriva durerilor de urechi. Pentru acest tratament, aveti nevoie sa incalziti pentru cateva minute o lingurita de usturoi tocat in doua lingurite de ulei de susan. Lasati amestecul sa se raceasca, apoi strecurati-l. Odata racit, puneti doua sau trei picaturi din acest ulei in urechea afectata.

Uleiul de masline

Citeste continuarea articolului aici: Tratati durerile de urechi in mod natural

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *