Un cos poate incepe sa sangereze atunci cand este zgariat cu anumite accesorii, precum un lantisor pe care tocmai vi l-ati pus. Alteori, il puteti zgaria din greseala, in special daca aveti unghii mai lungi.

Apoi, mai exista si cazuri in care un cos incepe sa sangereze pentru ca a fost executat dinadins, lucru strict interzis de dermatologi – doctorii specializati in probleme ce tin de piele si ten.

Indiferent de caz, este important pentru ca sangerarea cosurilor sa fie stopata. Altfel, s-ar putea afla in fata riscului de infectie, o urmare ce va poate lasa cu cicatrici pe viata!

Totodata, nu ati vrea ca lichidul (puroiul) din interiorul cosului sa vina in contact cu restul pielii. Asta pentru ca multitudinea de bacterii ar putea cauza aparitia unor cosuri intr-o cu totul alta parte a corpului!

Fara sa mai lungim vorba, iata cateva lucruri pe care le puteti face pentru a stopa sangerarea:

Un cub de gheata
Imediat, grabiti-va la congelator si luati un cub de gheata. Inveliti-l intr-o bucata subtire de material si apasati cu grija pe cosul in cauza. Nu vor fi nevoie decat de cateva secunde pentru ca sangerarea sa inceteze – raceala face ca vasul de sange spart sa se contracte, oprind imediat curgerea sangelui.

Peroxid de hidrogen
Puteti opri sangerarea cosului si, in acelasi timp, sa indepartati riscul de infectare daca folositi peroxid de hidrogen, o substanta folosita curent pentru curatarea pielii. Inmuiati o bucata de vata in peroxidul de hidrogen si stoarceti excesul. Puneti bucata de vata pe cosul afectat si aplicati presiune constanta pentru cateva minute.

Citeste continuarea articolului aici: Remedii naturale pentru stoparea sangerarii cosurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *