Sosirea primului copil intr-o familie este un eveniment destul de mare si, ca atare, este pregatit de obicei cu mult timp in avans.

Unul dintre spatiile in care mamele si tatii petrec cel mai mult timp este camera nou-nascutului, alegerea culorilor, mobilarea si decorarea acesteia fiind una dintre activitatile care ii entuziasmeaza cel mai mult pe parinti.

Parintii, adesea, exagereaza din dorinta lor ca totul sa fie perfect in primul camera a nou-nascutului. Mobila, jucariile, animalele de plus si alte obiecte ajung sa invadeze o camera care, in primele luni, va fi folosita doar pentru a schimba copilul sau pentru a dormi, in cazul in care nou-nascutul nu va dormi in camera parintilor sai. Prin urmare, prima recomandare este de a incepe amenajarea cu pasi mici. Incetul cu incetul, pe masura ce copilul creste, nevoile sale se vor schimba si atunci poate fi necesar sa incorporam elemente noi, dar daca totul este deja acoperit de la inceput, atunci adaptarea va fi mai complicata.

Stilurile sunt foarte variate si vor depinde de gustul parintilor sau de nevoile de spatiu, dar, ca in toate, vor exista o serie de indrumari care trebuie luate in considerare, astfel incat camera celui mic sa indeplineasca toate conditiile necesare.

Asigurati-va ca puteti avea totul la indemana

Citeste continuarea aici: Reguli de amenajare a camerei bebelusului