Cultivat initial in Marea Mediterana si Orientul Mijlociu, nautul si-a raspandit influenta culinara in intreaga lume. Desi cel mai comun tip de naut este rotund si bej, alte soiuri pot fi negru, verde si rosu.

Ca si alte leguminoase, cum ar fi fasolea, mazarea si lintea, nautul este bogat in fibre si proteine si contine cateva vitamine si minerale esentiale.

Ca sursa bogata de vitamine, minerale si fibre, nautul poate oferi o varietate de beneficii pentru sanatate, cum ar fi imbunatatirea digestiei, mentinerea unei greutati sanatoase si reducerea riscului de aparitie a mai multor boli.

In plus, leguminoasele sunt bogate in proteine, ceea ce il face un excelent inlocuitor de carne in dietele vegetariene si vegane.

Retete pe baza naut

Iata o reteta cu naut pe care o poate prepara oricine.
Supa crema cu naut
Ingrediente:
• 200 gr naut
• 1 ½ l apa
• 1 lingura smantana
• 1 varf praf de usturoi
• 1 praf nucsoara
• 1 varf de ardei iute rosu
• 2 linguri ulei de masline
• 3 linguri suc de lamaie
• Marar, patrunjel.

Nautul (200 g) se inmoaie peste noapte in apa rece. Scurge apa a doua zi. Se toarna apa rece (1 1/2 litri) si se fierbe pana cand se inmoaie complet.

Citeste continuarea aici: Nautul – cum se prepara, retete si beneficii

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

3 thoughts on “Nautul – cum se prepara, retete si beneficii

  1. Acest articol mi-a deschis ochii asupra importantei artei contemporane si a impactului pe care il poate avea asupra societatii noastre. Am apreciat faptul ca s-au inclus si interviuri cu alti artisti, oferind o perspectiva mai larga asupra subiectului.

  2. Am fost foarte incantat sa citesc acest articol despre artistul Bogdan Mihai Radu si expozitia sa recenta. Operele sale sunt cu adevarat remarcabile si imi place cum combina diferite tehnici artistice pentru a crea o experienta unica pentru spectator. Felicitari lui Radu pentru talentul sau!

  3. Articolul este foarte informativ si detaliat. Am aflat multe lucruri noi despre arta contemporana si cum se dezvolta in Romania. M-a impresionat diversitatea operei de arta prezentate si modul in care sunt promovate evenimentele culturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *