Lintea rosie este unul dintre superalimentele care pot fi consumate pentru numeroasele beneficii pe care le au asupra sanatatii.

Parte din familia Fabaceae, din marea familie a leguminoaselor, lintea rosie poate fi consumata nu numai pentru gustul sau deosebit, ci si pentru fibrele si proteinele vegetale pe care le contine in cantitate mare.

Iata mai jos cateva dintre aspectele esentiale legate de consumul de linte rosie, respectiv de formele sub care poti consuma acest aliment in dietele zilnice.

De unde vine lintea rosie si care sunt beneficiile sale?

Lintea rosie este consumata inca din preistorie, atunci cand locuitori ai Indiei si Chinei o consumau pentru beneficiile numeroase pe care le-au descoperit. In Europa, consumul de linte rosie a inceput din epoca romana.

Astazi, aceasta leguminoasa este cultivata mai ales in Africa de Nord si in Orientul Mijlociu, fiind consumata la scara larga in bucataria indiana, in cea asiatica si in cea africana, fiind principala sursa de proteine.

Bogata in fibre si proteine vegetala, dar saraca in lipide, cu un continut ridicat de minerale si antioxidanti, lintea rosie este utilizata pentru pregatirea unor mancaruri variate si ofera o senzatie de satietate imediata, ceea ce o face ideala pentru dietele de slabire sau mentinere a greutatii.

Cum se mananca lintea rosie?

Lintea rosie nu trebuie sa fie hidratata in prealabil pentru a fi folosita in mancare de linte rosie. Aceasta trebuie doar spalata suficient de bine cu apa inainte de a fi gatita, modalitate prin care este eliminat acidul fitic care previne asimilarea mineralelor continute.

In doar 10 minute poti gati cele mai delicioase mancaruri de linte, fie ca te inspiri din mancare de linte rosie reteta turceasca.

Citeste continuarea aici: Mancarurile cu linte rosie, un plus de aroma intr-un meniu echilibrat

2 thoughts on “Mancarurile cu linte rosie, un plus de aroma intr-un meniu echilibrat

  1. Ma bucur ca am dat peste acest articol, pentru ca mi-a deschis ochii asupra unor aspecte pe care nu le stiam despre acest subiect. In plus, am apreciat faptul ca au fost incluse surse credibile pentru a sustine informatiile prezentate.

  2. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra unui subiect de actualitate. Autorul a reusit sa transmita informatiile intr-un mod clar si usor de inteles, facand lectura placuta si educativa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *