Faianta este o componenta nelipsita din fiecare locuinta, inca din cele mai vechi timpuri. Iata mai multe informatii de interes.

Faianta este o componenta nelipsita din fiecare locuinta, inca din cele mai vechi timpuri. Ea se foloseste, de regula, alaturi de gresie si se intalneste, in general, in baie si bucatarie.

Pana in momentul de fata, faianta nu a putut fi inlocuita de alt obiect decorativ si tocmai din acest motiv ea a cunoscut si o evolutie. Daca in trecut exista un numar redus de modele si culori pentru faianta, in momentul de fata lucrurile stau diferit.

Datorita schimbarilor care au intervenit in preferintele consumatorilor, faianta a suferit multiple modificari. Designul acesteia a fost imbunatatit, reusind acum sa satisfaca toate preferintele consumatorilor fiind disponibile o multitudine de modele si culori.

Cel mai nou model de faianta conceput este faianta 3D, cea care a obtinut apreciere inca de la prima sa prezenta pe piata.

Ce este de fapt faianta 3D?

Conceptul de faianta 3D este unul destul de nou, iar foarte multi oameni nu au auzit inca de acest model. Totusi, recunoasterea sa la nivel mondial este in crestere datorita capacitatii sale ridicate de a infrumuseta un spatiu.

In realitate, faianta 3D este caracterizata de suprafata in relief care poate contura diverse senzatii intr-o incapere. In momentul de fata, faianta 3D este disponibila intr-o multitudine de texturi, modele, culori si dimensiuni.

De ce sa alegi faianta 3D pentru locuinta ta?

La fel ca multe alte concepte noi, faianta 3D ofera o serie de avantaje importante de care ne putem bucura in propria locuinta. Iata cateva motive pentru care alegerea faiantei 3D ar putea fi o alegere avantajoasa pentru locuinta ta:

1. Confera un aspect inedit

Relieful placilor ceramice de faianta contureaza un stil decorativ diferit fata de faianta clasica. Volumele tridimensionale contribuie la construirea unui decor contemporan inedit, special menit sa transforme locuinta intr-un mediu uimitor.

Decorarea peretilor cu faianta 3D poate aduce la viata diverse peisaje si jocuri de lumini imposibil de obtinut prin alte metode.

2. Se poate folosi pentru toata locuinta

De regula, faianta este intalnita in bucatarie sau baie, acolo unde peretii necesita o protectie suplimentara pentru a nu se deteriora in timp. Datorita caracteristicilor sale, faianta 3D poate fi folosita pentru peretii din intreaga locuinta fara sa arate inestetic.

Multitudinea de modele face posibila decorarea peretilor din sufragerie sau de pe hol, fara ca faianta sa para ca nu se afla la locul ei. Cu ajutorul faiantei 3D se poate realiza un decor placut si original in acelasi timp.

3. Prezinta o gama variata de modele

Cu ajutorul faiantei 3D se pot satisface toate gusturile, oricat de rafinate ar fi acestea. Exista o gama foarte variata de modele, astfel incat sa fie pe placul cat mai multor persoane.

Faianta 3D poate fi colorata sau in nuante neutre, mata sau lucioasa cu inscriptii sau simpla, sau de diverse forme (dreptunghiulara, patrata, hexagonala). Tocmai de aceea, aceasta este o alegere potrivita pentru cei care vor sa se bucure de un decor cat mai original.

4. Dimensiunea placilor este variata

In functie de caracteristicile incaperilor pregatite pentru decorare, placile ceramice de faianta trebuie sa fie diferite. Exista o mica regula nescrisa pentru aceasta etapa si anume faptul ca incaperile mari se potrivesc foarte bine cu placile de ceramica cat mai mici, iar incaperile mici se potrivesc mai bine cu placile de ceramica de mari dimensiuni.

In felul acesta, spatiile mici vor parea mai fluide si mai spatioase, iar cele mari vor parea mult mai complexe.

Faianta 3D este un exemplu de evolutie a modalitatilor de infrumusetare a unei locuinte. Cu totii ne dorim metode cat mai moderne prin care sa dam viata propriilor incaperi, iar faianta 3D este o astfel de metoda.

Pe langa faptul ca ofera o imagine de ansamblu speciala, faianta 3D este si extrem de rezistenta. Asadar, folosirea acestui tip de faianta va oferi protectie ridicata peretilor dar si o imagine placuta din punct de vedere estetic.
 

3 thoughts on “Faianta 3D si principalele motive pentru care ar trebui sa o alegi

  1. Este remarcabil cum autorul reuseste sa ofere o privire de ansamblu asupra subiectului, fara a omite detalii importante. Am apreciat in mod special faptul ca s-au adus argumente din diverse surse, ceea ce confera un grad ridicat de credibilitate.

  2. Am fost placut surprins sa descopar acest articol, deoarece se apropie foarte mult de pasiunile mele. Autorul a reusit sa transmita informatii complexe intr-un mod accesibil si captivant. Recomand cu incredere tuturor sa-l citeasca!

  3. Articolul este foarte bine structurat, oferind o perspectiva completa asupra subiectului abordat. Sunt impresionat de calitatea informatiilor prezentate si de modul in care sunt sustinute cu argumente solide.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *