Foarte multi tati vor ura sa citeasca asta, dar cercetarile genetice au condus la afirmarea posibilitatii conform careia oamenii datoreaza mare parte din inteligenta lor cromozomului X, cromozom feminin…

Acesta contine mii de gene iar mare parte dintre acestea influenteaza capacitatea cognitiva. – Dr. Keith Witt

Pana de curand, s-a considerat general valabila ideea cum ca ar exista o influenta egala din partea ambilor parinti in ceea ce priveste inteligenta copiilor lor.

Cu toate acestea, se pare ca – in caz ca cercetarile sunt corecte – femeile au un impact mult mai mare decat tatal asupra capacitatilor cognitive ale copiilor.

Acum, este important sa intelegem ca aceste cercetari sunt relativ controversate. Majoritatea studiilor ce pretind sa dezvaluie functionalitatea enigmatica a inteligentei au creat, in multe cazuri, dezbateri acerbe.

Pe langa acest aspect, genetica este o ramura stiintifica multilaterala, extrem de complexa. Din ce in ce mai multe studii par sa caute sa dezminta sau chiar sa nege orice alt studiu precedent.

Indiferent de amploarea acestor dezbateri, este folositor sa prezentam (si sa interpretam) rezultatele obtinute cu obiectivism. Mai mult decat orice, studiile efectuate in acest sens sunt mai mult decat distractive.

In final, acesta este scopul nostru – sa distram lumea. Speram ca citititorii vor gasi aceste cercetari la fel de interesante precum le consideram si noi.

Scopul cromozomilor X si Y

Multe persoane habar nu au ce reprezinta genetica. Prin urmare, este benefic sa „trecem in revista” cateva aspecte importante in privinta geneticii. Astfel, va vom usura citirea si intelegerea acestui articol.

– Un cromozom este o structura precum un fir, format din acid nucleic si proteine. Cromozomii sunt cei ce poarta informatia genetica.
– Fiecare fiinta poarta o pereche de cromozomi in fiecare corp celular.
– Femelele sunt purtatoare de cromozom X iar barbatii sunt purtatori de cromozomi X si Y.

Conditionarea genetica

Conditionarea genetica, in sensul cel mai general, reprezinta determinarea sexului. Ca regula, proprietatile genetice, in urma conditionarii, sunt fie activate sau dezactivate in functie de marcarea specifica si, ulterior, influentate.

Citeste continuarea articolului aici: Dovedit stiintific: copiii mostenesc inteligenta mamelor lor, nu pe cea a tatalui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *