Cititul are multe beneficii pentru creier, deoarece stimuleaza memoria, previne declinul cognitiv si este o pasiune care deschide mintea la povesti si perspective.

Intr-o lume din ce in ce mai digitala, cartile refuza sa dispara.

O biblioteca, pe langa organizarea cartilor, ofera locuintelor un spatiu ideal pentru a expune obiecte de colectie, pentru a prezenta fotografii si pentru a adauga o nota foarte personala.

De asemenea, completeaza spatiile de lucru si de studiu si adauga o nota profesionala scenariului de munca la distanta, in cazul in care trebuie sa activezi camera.

Visezi sa ai un colt de lectura frumos in casa ta? In acest articol iti vom da cateva sfaturi despre cum sa amenajezi o biblioteca frumoasa acasa.

Alege cu grija locul amplasarii

Cel mai important aspect in aranjarea unei biblioteci este locul acesteia.

Peretele de living ocupat de biblioteca ar trebui sa aiba cea mai buna vizibilitate pentru ca, de multe ori, biblioteca integreaza si televizorul sau sistemul audio.

Ai grija la dimensiunile corecte

In functie de modelul pe care il alegi, trebuie sa ii dai spatiu sa respire ca sa fie corect perceputa in raport cu mobila pentru living.

Daca are televizorul incorporat, zona dedicata lui ar trebui sa fie in fata canapelei pentru o vizionare cat mai confortabila fara dureri de gat.

Asigura-te ca este luminata inteligent

Daca nu este suficienta lumina naturala, recurge la benzi cu led, lampi, corpuri de iluminat. Va fi destul de dificil sa distingi cartile intr-un colt intunecat sau din contra, intr-o lumina prea puternica.

Armonizeaza culoarea rafturilor cu restul mobilierului

Cu o canapea albastra sau bej, de exemplu, se potrivesc perfect nuantele de lemn intens, de nuc sau stejar.

Pe de alta parte, in apropierea unei canapele de piele poti monta o biblioteca de o culoare mai rece sau neutra, precum alb sau negru.

Nu ocoli culorile puternice

Citeste continuarea aici: Cum sa amenajezi o biblioteca frumoasa la tine acasa

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

3 thoughts on “Cum sa amenajezi o biblioteca frumoasa la tine acasa

  1. Articolul subliniaza importanta investitiei intr-un mobilier de calitate superioara, care sa ofere confort, functionalitate si eleganta. Un astfel de mobilier poate face diferenta intr-un spatiu, conferindu-i un aer sofisticat si exclusivist.

  2. Ma bucur sa gasesc informatii detaliate despre cum sa alegem piesele de mobilier potrivite pentru a crea un ambient luxos si rafinat in propria locuinta. Este important sa tinem cont de nuantele, texturile si formele pentru a obtine rezultate impresionante.

  3. Este foarte interesant modul in care articolul explica beneficiile utilizarii mobilierului de lux in amenajarea unei locuinte. Designul elegant si materialele de calitate pot transforma complet atmosfera unei camere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *