Poluarea mediului inconjurator, cosmeticele neadecvate, nutritia dezechilibrata, stresul si modificarile hormonale, toate acestea pot fi cauze ale pielii hipersensibile. Atunci cand organismul nu mai poate regla actiunea unor astfel de stimuli, pielea reactioneaza iritandu-se si are nevoie de ajutor pentru a se reechilibra.

Cum recunoastem pielea sensibila?

Ai o piele sensibila daca: pielea ta se irita usor, suferi de alergii sau dermatita atopica. Exista multe motive pentru care putem avea o piele sensibila. Printre acestea se numara influentele mediului, stresul, starea de nervozitate sau o predispozitie naturala mostenita.

Pielea sensibila se irita la cele mai mici modificari din jur. Aspectul ei este de piele uscata, inrosita sau cu impuritati. Senzatia de mancarime, de arsura sau de piele intinsa nu este vizibila, este insa neplacuta pentru purtator, care nu se mai simte bine „in pielea lui”.

Care este primul ajutor?

In speranta de a gasi un remediu imediat, persoanele cu pielea sensibila testeaza produse diferite intr-o perioada scurta de timp. Aceasta conduce de obicei la iritarea si mai tare a pielii. Incearca mai bine o cura linistitoare pentru tenul tau, eliminand toti acei factori care l-ar putea irita. Mergi pe principiul „mai putin inseamna mai mult”.

Echililbrul natural al pielii noastre este influentat de nenumarati factori interni si externi.
Incearca sa iti creezi un program de relaxare fix. Ofera-ti o perioada de liniste in care sa te alimentezi in mod corect, sa consumi suficiente lichide si sa ai un program echilibrat de exercitii fizice.

Nu conteaza ce fel de sport preferi: important este sa faci miscare. Aceasta este benefica atat pentru corp cat si pentru suflet. Atunci cand alergi, te plimbi sau mergi cu bicicleta iti oxigenezi organismul, te bucuri de natura si elimini stresul.

Ai grija de calitatea meniului tau. In prim plan se afla alimentele naturale cu un continut ridicat de nutrienti si substante vitale.

Citeste continuarea articolului aici: Cum isi poate recastiga echilibrul tenul sensibil?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *