Exista o multime de optiuni pentru design – traditional, contemporan, scandinav, minimalist, boem, industrial, modern – iar mobilierul ales trebuie sa fie adaptat stilului pentru un obtine un aspect estetic deosebit.


In amenajarile interioare, canapeaua este piesa de mobilier ce dicteaza stilul intregului decor. Este foarte dificil sa decizi ce tip de canapea se va potrivi armonios cu spatiul tau.

In cele ce urmeaza iti vom prezenta sapte stiluri de canapea alaturi de elementele lor specifice care te vor ajuta sa recunosti si stilul decorativ din care fac parte.

Canapea Mid-Century

Canapeaua Mid-Century este ideala pentru un decor tipic serialului „Mad Men”. Are o forma dreptunghiulara picioare si cotiere din lemn si perne pentru spate si sezut.

Acest tip de canapea are picioare inalte si o silueta simpla, cu brate drepte. De obicei, tapiteria este monocromatica, realizata din materiale durabile si de calitate.

Canapeaua Mid-Century se potriveste in interioarele minimaliste, moderne si contemporane.

Canapea Tuxedo

Canapeaua Tuxedo (frac) isi imprumuta denumirea de la orasul Tuxedo Park din statul New York, ai carui locuitori instariti se remarcau printr-un stil deosebit de sofisticat. Canapeaua Tuxedo a fost intens promovata de Billy Baldwin, un celebru decorator american pentru care luxul insemna, in primul rand, confort.

Ceea ce o distinge de alte piese de mobilier este forma sa de cutie patrata. Cotierele sunt inalte, ajungand la acelasi nivel cu spatarul. Canapeaua Tuxedo exista si in variante cu picioarele expuse, dar modelele originale erau tapitate pana la podea.

„O camera al carei mobilier are picioarele vizibile pare nelinistita”, credea decoratorul Billy Baldwin.

Canapeaua Tuxedo este deseori mai inalta decat alte modele si este conceputa cu un singur rand de captuseala, fara perne. Departe de a a fi un neajuns, acest detaliu nu este decat un motiv in plus ca sa creezi diverse aranjamente cu perne decorative pentru un plus de confort si farmec.

Canapea Chesterfield

Citeste continuarea articolului aici: Cele mai populare stiluri de canapele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *