Actiunea este masura adevarata a inteligentei. -Napoleon Hill
Din pacate, se pare ca societatea nu mai pune pret pe inteligenta adevarata, deoarece tinde sa neglijeze orice are nevoie de o gandire critica sau orice forma de cunostinte avansate.

Persoanele inteligente au idei sclipitoare, dar de multe ori sunt in ignorati in detrimentul celor care au abilitatea de a ne distra si de a ne distrage de la lucrurile importante ce au loc in jurul nostru.

Cei cu un grad inalt de inteligenta nu se preocupa cu stirile sau divertismentul de actualitate; in schimb, ei valorifica contemplarea profunda si analizarea pentru a adopta o alta perspectiva asupra noilor idei.

Inteligenta a devenit destul de rara in zilele noastre, nefiind practicata si folosita precum se obisnuia odata. Cu toate acestea, puteti adopta foarte usor urmatoarele obiceiuri ale acestor tipuri de persoane daca doriti sa va imbunatatiti gradul de inteligenta.

Iata cele 5 lucruri pe care persoanele foarte inteligente le fac diferit:

1. Pun sub semnul intrebarii idealurile obisnuite
Persoanele inteligente nu cred pur si simplu tot ceea ce aud; pun la indoiala traditia, credinta, moralurile, intregul sistem in care traim precum si fiecare forma de idee posibila.

Ele nu sar de la o problema la alta, ci pun in aplicare abilitatea de gandire critica si analizeaza indeaproape fiecare aspect inainte de a forma o opinie. In mod cert nu vor crede tot ceea ce aud la stiri sau de la o figura autoritara. Persoanele foarte inteligente pot detecta minciunile si nu permit altora sa ii manevreze dupa bunul plac.

Dogmele nu reprezinta nimic pentru ei – cred ceea ce vor si isi urmeaza propria cale in viata.

2. Nu venereaza idoli
Cei cu un grad inalt de inteligenta nu considera pe nimeni ca fiind un guru sau un maestru – stiu ca toate cunostintele pe care le cauta se gasesc in ei insisi. Cu toate ca inteleg faptul ca fiecare poate transmite mai departe invataturi din propria viata, sunt constienti de faptul ca nu detin informatii despre fiecare subiect in parte.

Nimeni nu stie toate raspunsurile, asa ca, persoanele inteligente nu idolatrizeaza pe nimeni. Se privesc ca fiind propriul guru, cu desteptaciunea si puterea de a trece peste orice fel de situatie.

Citeste continuarea articolului aici: 5 lucruri pe care persoanele foarte inteligente le fac diferit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *