Daca iti doresti sa oferi un aer proaspat incaperilor tale, dar renovarea intregii camere ar fi mult prea costisitoare, simpla schimbare a draperiilor va avea un impact covarsitor, oferindu-i fie un aer sofisticat sau dramatic, fie o eleganta specifica doar decorurilor moderne.


Pe langa alegerea materialului potrivit si a culorilor, trebuie sa tii cont si de cum montezi aceste draperii. Simpla agatare de galerie, fara a lua in calcul dimensiunile necesare va strica efectul pe care ti-l doresti de fapt.

Daca preferi galeria montata pe perete ar fi bine sa fie pozitionata deasupra marginii de sus a ferestrei la aproximativ 10-15 centimetri distanta.

Intr-o incapere cu tavan inalt, daca intre acesta si marginea de sus a ferestrei exista cel putin 30 de centimetri, ar trebui sa agati draperiile la aproximativ jumatatea distantei respective.

Intr-o camera cu tavan scund, poti crea iluzia inaltimii montand galeria cat mai aproape de tavan.

In cazul ferestrelor cu arcada, ai la dispozitie sine sau galerii flexibile care pot fi adaptate in asa fel incat sa evidentiezi forma curbata a acestora. Evita galeriile drepte, chiar daca sinele adaptabile sunt putin mai greu de manevrat, pentru ca efectul va fi unul spectaculos.

Cel mult, poti incadra o fereastra cu arcada cu ajutorul unor draperii inguste montate pe sine drepte. In felul acesta, forma inedita a ferestrei va fi chiar mai bine accentuata.

Citeste continuarea articolului aici: 11 trucuri decorative de efect pentru montarea draperiilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *