Inselatul nu are nimic de-a face cu cat esti de atragator – Marie Helvin

Nimanui nu-i place sa se gandeasca la posibilitatea ca partenerul se intalneste sau se culca cu altcineva. Intr-o lume ideala, nimeni nu ar trebui sa faca fata unei despartiri, urmare evidenta a faptului ca una dintre persoane a inselat.

Din pacate, aceste scenarii nu exista. Sa speram ca in relatiile voastre, comunicarea si sinceritatea se claseaza inaintea posibilitatii ca partenerii vostri sa caute o aventura extramaritala.

Dar daca situatia nu sta asa, exista numeroase cai prin care va puteti da seama daca persoana de langa voi va insala. Binenteles, totul sta in context. De unele singure, cateva dintre semne nu indica neaparat ca sunteti inselati. Trebuie sa priviti in ansamblu, modelele comportamentale si sa incercati sa va dati seama daca acestea ies din norme.

Sunteti inselati de parteneri?

1. Devin protectivi cu telefoanele lor

Daca in trecut partenerii vostri nu deveneau foarte protectivi cu telefoanele proprii si daca „observati o schimbare in privinta obiceiurilor lor de a sta pe telefoane – adica le pun pe modul silentios mereu”, ar putea fi un semn ca fac ceva ce nu ar dori sa vedeti, spune autoarea Marina Sbrochi.

Probabil ca nu ati mai avut probleme pana acum in a folosi telefoanele partenerilor – dar acum, par sa fie extrem de protectivi, intr-atat incat isi pun parola pentru a va opri sa le deschideti.

2. Vin (de prea multe ori) acasa tarziu de la munca
Daca partenerii vostri au un program regulat de a veni acasa, dar, dintr-o data, stau mai mult la locul de munca, ar putea fi o scuza pentru a se vedea cu altcineva. Este o scuza atat de des intalnita incat multa lume nu se gandeste la ceva mai rau.

Precum spunea experta in relatii, intalniri si norme de eticheta, April Masini, „Cand cineva inceteaza sa mai vina acasa intr-un interval regulat, puteti incepe sa va faceti griji. Cand programul se schimba si nu auziti vreun comentariu despre motivul schimbarii sau subiectul acesteia, ar putea fi o scuza pentru ca sotul/sotia sa va insele.”

3. Fac dus imediat ce ajung acasa
In cazul in care partenerii vostri nu lucreaza in domeniul constructiilor, reparatiilor sau orice altceva ce i-ar face sa se murdareasca, dusul imediat ce au ajuns acasa dupa munca poate fi un semn ca incearca sa stearga orice dovada a unei alte persoane. Ar putea dori sa stearga orice urma de ruj sau tenta a vreunui parfum. Acesta este un semn, in special daca obiceiurile lor de a face dus se schimba subit.

4. Le scad nevoile sexuale
Nevoile sexuale ale unei persoane fluctueaza de obicei din cauza stresului, nutritiei, lipsei de activitate fizica sau a oricarui alt motiv. O fluctuatie in dorinta de a intretine relatii sexuale nu este un semn in sine. Dar, daca viata voastra sexuala a fost mereu un aspect regulat iar ei incep sa nu isi mai doreasca atentie, ar putea fi pentru ca isi satisfac nevoile in alta parte. Dar de ce?

Psihoterapeutul si autoarea dr. Tina B. Tessina, spune ca „Majoritatea femeilor insala pentru ca simt o lipsa de afectiune iar barbatii sunt infideli pentru ca, de cele mai multe ori, se vor simti privati din punct de vedere sexual.”

Citeste continuarea articolului aici: 11 semne ca partenerii vostri v-ar putea insela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *