Relatiile pot fie sa aduca o dezvoltare mutuala si fericire, fie dupa o vreme, senzatia de sufocare si debilitare. Toate relatiile au un scop, fie ca alegeti sa va implicati pentru doar cateva saptamani sau pentru o viata. Orice relatie ar trebui sa va sustina, incurajeze, inalte si motiveze sa deveniti o persoana mai buna, nu sa va sece de energie si sa va induca o parere proasta despre voi insiva.

Daca trebuie sa sacrificati una dintre urmatoarele aspecte pentru relatiile voastre, ar trebui sa reevaluati valoarea vietii impreuna cu respectivii parteneri.

10 lucruri la care nu ar trebui sa renuntati pentru o relatie

1. Libertatea
Daca trebuie sa raportati mereu partenerului sau va simtiti vinovati pentru ca mergeti undeva cu prietenii sau familia, asta arata ca persoana apropiata duce lipsa de incredere in sine. Comportamentul posesiv puncteaza aproape intotdeauna inspre o nesiguranta interna extrema, de multe ori datorata unor traume nevindecate din copilarie, precum abandonul sau parintii neglijenti.

Chiar daca aceasta persoana merita iubire si bunatate, trebuie sa taiati orice fel de legatura pentru a-i permite sa se vindece de una singura. Atitudinea sa de control sugereaza ca nu se simte confortabil in propria persoana, iar aceasta problema trebuie rezolvata inainte de a se implica in relatii de lunga durata.

2. Pe voi insiva
Niciodata sa nu va schimbati pentru altcineva; persoana corecta va va iubi pentru nimic mai mult decat pentru autenticitatea din voi. Mai mult, acea persoana nu va dori sa va schimbati, deoarece se bucura cu adevarat de esenta voastra reala, fara ca voi sa va prefaceti.

Insa, toate relatiile necesita mici compromisuri, precum iesirea la un restaurant la care partenerul isi doreste sa manance in schimbul unuia la care voi vreti sa mergeti, dar nu ar trebui sa va schimbati personalitatea sau principiile pentru altcineva. Fiti voi si nu va cereti scuze pentru asta iar daca partenerul nu va poate accepta, trebuie sa cautati pe cineva care o va face.

3. Fericirea
Daca simtiti ca cineva nu va imbunatateste viata si nu va aduce bucurie, atunci care ar mai fi scopul lor in vietile voastre? Mai pe scurt: daca partenerul va descurajeaza si va creeaza o parere proasta despre propria persoana si despre viata, ar fi cazul sa puneti capat relatiei.

Aveti nevoie de cineva care va fi pe aceeasi lungime de unda cu voi si care va aduce o energie vibranta in viata, nu o persoana care va dreneaza toata energia. Binenteles ca el sau ea nu se va simti mereu ca o binecuvantare, dar daca nu pot fi fericiti de unii singuri si sa impartaseasca cu voi bucuriile, dati-le drumul…trebuie sa se concentreze pe vindecarea proprie, nu pe o relatie.

4. Distractia
Va simtiti bine in compania partenerului; radeti, va jucati, va comportati ca doi copii si incercati lucruri noi impreuna? O relatie aduce uneori si dezacorduri, dar chiar si dupa o perioada lunga de timp petrecuta impreuna, ar trebui sa fiti capabili sa faceti unele activitati ce vor trezi copiii din voi.

Nu ar trebui sa renuntati niciodata la distractie cat timp va aflati intr-o relatie – fara ea, viata ar fi foarte monotona si se vor crea tensiuni daca ramaneti cu o persoana care nu se poate relaxa si elibera din cand in cand.

5. Visurile

Citeste continuarea articolului aici: 10 lucruri pe care nu ar trebui sa le sacrificati niciodata pentru o relatie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *